ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ - ΕΠΕΜΒΑΣΗ HAL

Οι αιμορροΐδες στην πρωκτική περιοχή γίνονται όλο και περισσότερο συχνές για τον παγκόσμιο πληθυσμό. Περίπου το 50% των ανθρώπων θα υποφέρουν από αιμορροΐδες σε κάποιο στάδιο της ζωής τους, ωστόσο μέχρι τώρα πολλοί από αυτούς δεν έχουν ακολουθήσει τη συμβουλή του γιατρού τους, λόγω του πόνου που σχετίζεται με τις διάφορες μεθόδους θεραπείας.

Μόνο τώρα, μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας στην ανάπτυξη χειρουργικής θεραπείας για συμπτωματικές αιμορροΐδες, αναπτύσσονται νέες εναλλακτικές λύσεις που αλλάζουν το status quo. Καινοτόμες νέες διαδικασίες, όπως το HAL-RAR, αφαιρούν τον φόβο των ασθενών και τους εξασφαλίζουν ότι επισκέπτονται γιατρούς που προσφέρουν μια τέτοια αποτελεσματική και χωρίς πόνο θεραπεία.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΠΡΩΚΤΟΥ Dr ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Για ποιους είναι κατάλληλη η τεχνική HAL;

Η μέθοδος HAL είναι κατάλληλη για τη θεραπεία αιμορροΐδων χαμηλής έως μέσης έντασης και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αιμορροϊδικής νόσου.

Οι συνδέσεις χρησιμεύουν για τη μείωση της αρτηριακής παροχής αίματος, προκαλώντας την συρρίκνωση των αιμορροϊδικών μαξιλαριών στο κανονικό μέγεθος. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εκτελεστεί με ευκολία από έναν έμπειρο γιατρό.

Πως γίνεται η διαδικασία;

  • Η συσκευή εισάγεται στο ορθό και στη συνέχεια περιστρέφεται σιγά-σιγά για αναζήτηση αρτηριών. Το ισχυρό σήμα Doppler υποδεικνύει το κέντρο της αρτηρίας.
  • Μόλις βρεθεί η πρώτη αρτηρία, συνδέεται χρησιμοποιώντας ένα ράμμα.
  • Στη συνέχεια, η συσκευή περιστρέφεται ξανά για να εντοπίσετε περαιτέρω αρτηρίες. Μόλις βρεθεί, κάθε αρτηρία συνδέεται όπως περιγράφεται στο βήμα 2.

Κατά κανόνα, θα βρεθούν 5 έως 8 αρτηρίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή και εξαρτάται επίσης από τη σοβαρότητα των αιμορροΐδων σε κάθε περίπτωση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας;

Από την εισαγωγή αυτών των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων, περισσότεροι από εκατό χιλιάδες ασθενείς έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με αυτή και έχουν επιτευχθεί εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, την φιλικότητα προς τον ασθενή και την ασφάλεια. Επιπλέον, η τεχνική HAL μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σε κάθε ασθενή.

Πόσο αποτελεσματική είναι;

Σε μια πολυκεντρική μελέτη που περιελάμβανε συνολικά 184 ασθενείς με υψηλή αιμορροϊδική νόσο σε επτά χώρες, το 89% όλων των ασθενών που υποβλήθηκαν σε επέμβαση HAL, ήταν πλήρως απαλλαγμένο από συμπτώματα μετά από 12 μήνες.
χειρουργος θυρεοειδη αδενα